Over Leonard


 

"In een wereld van verlies en eenzaamheid, Stond een jongen, zijn hart vol strijd.

Zijn moeder was hem ontglipt, veel te vroeg, Achterlatend een wond, een pijn die niet loog.

Opgevoed door zijn vader, sterk en standvastig, Maar de connecties met anderen waren lastig.

Bang voor hechting, bang voor de pijn, Verbinding leek vluchtig, te kwetsbaar, te klein.

Maar diep vanbinnen verlangde hij naar meer, Naar liefde, begrip, en iemand die hem waardeert.

Met geduld en liefdevolle hand, Werd zijn hart stukje bij beetje weer geplant.

Langzaam vond hij de kracht om te verbinden, Om zichzelf open te stellen, te ontbinden.

En in die reis van kwetsbaarheid en moed, Vond hij uiteindelijk zijn eigen vreugd."

In bovenstaand gedicht herken ik mijzelf.

Op een cruciaal moment in mijn leven besloot mijn moeder naar het buitenland te verhuizen. Dit nieuws raakte me diep en ik was er lange tijd boos over. Ik koesterde een oordeel en vond het bijzonder moeilijk om me met mensen te verbinden, uit angst om opnieuw gekwetst te worden.

Ik merkte dat ik snel afstand nam en anderen graag de illusie gaf dat er een sterke verbinding was, terwijl ik in werkelijkheid moeite had om die verbinding werkelijk te voelen. Ik kon geven, maar ontvangen was een uitdaging voor mij. Juist in het ontvangen ligt echter de sleutel tot echte verbinding. Het vergt moed om jezelf kwetsbaar op te stellen en in de schuld te staan.

Uiteindelijk kwam er een moment waarop ik ruimte kon geven aan mijn verdriet. Ik besefte dat het helingsproces begon zodra ik mijn ervaring erkende en erkenning gaf aan mijn gevoelens. In plaats van me te laten definiëren door mijn pijn, besloot ik mijn ervaring om te zetten in kracht. Ik ontdekte dat ik anderen met soortgelijke gevoelens kon helpen en begeleiden op hun eigen pad van heling en groei.Om mezelf verder te ontwikkelen en te begrijpen hoe ik anderen het beste kon ondersteunen, ben ik me gaan verdiepen in verschillende opleidingen en trainingen. Ik heb geleerd over psychologie, counseling en coaching, en ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die te maken hebben gehad met verlies en emotionele pijn. Deze studies hebben me niet alleen waardevolle kennis gegeven, maar hebben me ook geholpen om mijn eigen ervaringen beter te begrijpen en te integreren.

Naast formele opleidingen heb ik ook mijn persoonlijke groei gestimuleerd door middel van zelfreflectie, meditatie en het bestuderen van verschillende filosofieën en spirituele tradities.

Deze reis van innerlijke ontwikkeling heeft me geholpen om diepe inzichten te verkrijgen en om mijn eigen helingsproces voort te zetten.

Met deze combinatie van kennis, ervaring en empathie ben ik vastberaden geworden om anderen te helpen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Ik geloof dat door het delen van mijn verhaal en het aanreiken van praktische tools en technieken, ik anderen kan begeleiden naar heling, groei en het herstel van verbinding.


Een reis van kind naar volwassenheid; De innerlijke metamorfose.

'De Innerlijke Metamorfose' symboliseert de reis van kind naar volwassenheid en de transformatie die plaatsvindt op het gebied van verbinding met jezelf en anderen. Het staat voor de innerlijke groei, zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling die we doormaken om authentieke verbindingen aan te gaan