Familieopstellingen


Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Soms zichtbaar, soms onzichtbaar. Soms zijn wij ons daar bewust van, soms niet. Alles wat (groot)ouders niet verwerken of buiten sluiten, wordt aan onze kinderen generatie op generatie doorgegeven.

Een familieopstelling is een bijzondere manier om de samenhang tussen personen en gebeurtenissen te ontdekken. Problematische relaties, knelpunten, ziektes, blokkades, irritaties, ruzies etc. Er kan zoveel spelen waarover je graag wat meer duidelijkheid zou hebben. Zonder al te veel invloed vanuit je denken, geeft de opstelling van het ‘systeem’ van je familie, of een situatie je informatie over jezelf, de mensen om je heen en de invloed van bepaalde verhoudingen en situaties op de verschillende personen daarin. Kortom, deze manier van kijken en werken vanuit systemen en samenhang komt goed van pas om privé te zien wat stroomt en wat blokkeert.

Tijdens een opstellingsdag werken we met een vraag  inbrenger en representanten.

Een vraag inbrenger brengt een probleem of vraag in waar zij graag naar willen kijken vanuit hun systeem. Een representant vertegenwoordigt dan hetgeen wat er mag worden aangekeken, bijvoorbeeld een familielid, of bijvoorbeeld de liefde. Hiervoor hoef je niet over bepaalde vaardigheden te beschikken. Het enige wat er wordt gevraagd is een open, nieuwsgierige, respectvolle en integere houding.

Voor wie?

Een opstelling is voor iedereen die terugkerende patronen in het leven ervaart en ergens in vastloopt en daar moeilijk of niet uitkomt.

Bij welke vragen of thema's kan een opstelling helpen:

 

  • Als je jezelf graag wil bevrijden van belemmerende patronen, zowel privé als op het werk.
  • Als je in een gezonde verbinding wil komen met je ouders, je kinderen of andere familieleden.
  • Wanneer je inzicht wil krijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
  • Wanneer je graag (weer) verbinding wilt voelen met andere mensen en met het leven.
  • Als je je draai of je doel in het leven niet kan vinden.
  • Wanneer je inzicht en beweging wil krijgen in onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
  • Wanneer je last hebt van verslavingen of overheersende seksuele gevoelens en daar graag inzicht en verandering in wil krijgen.
  • Of als je al veel persoonlijk werk hebt verricht, maar het gevoel blijft hebben nog niet bij de kern te zijn uitgekomen.

 

Aankomende evenement

Binnenkort meer duidelijkheid.